Länsi-Uudenmaan yhteydet korkeakoulukampuksille on turvattava

World Student Capital – pääkaupunkiseudun opiskelijat ry on huolissaan länsiuusimaalaisten opiskelijoiden mahdollisuuksista liikkua pääkaupunkiseudulle. Pohjolan Liikenne on ilmoittanut lopettavansa kaiken liikenteen Länsi-Uudellamaalla. Pohjolan Liikenteen liikenne on muodostanut valtaosan Nummelan sekä Lohjan Helsinkiin suuntautuvista vuoroista. Näiden vuorojen lakkauttaminen hankaloittaa pääkaupunkiseudulla opiskelevien länsiuusimaalaisten opiskelijoiden liikkumista merkittävästi, jos korvaavaa liikennettä ei saada järjestettyä ennen vuorojen lakkauttamista.

WSC ymmärtää linja-autoliikennöitsijöiden ahdingon pandemian aiheuttaman matkustajakadon takia ja penääkin toimenpiteitä joukkoliikenteen turvaamiseksi Uudenmaan ELY-keskukselta sekä Länsi-Uudenmaan alueen kunnilta sekä kaupungeilta. Matkustajamäärien romahtaminen on ollut jo pitkään kuntien ja kaupunkien tiedossa. Pandemian aikana useita toimialoja on tuettu liiketoiminnan vaikeuksien keskellä. Joukkoliikenteen tuki on jo pahasti myöhässä, mutta viimeistään nyt asiaan on tartuttava.. 

Toimiva joukkoliikenne Helsingin seudulla on elinehto opiskelijoille. Huonosti toimiva joukkoliikenne tutkitusti vähentää sen käyttämistä ja kääntyy vain itseään vastaan. Ympäristöystävällisen ja kohtuuhintaisen joukkoliikenteen puolesta tarvitaan nyt tekoja. 

Lisätietoja antaa,

World Student Capital ry:n varapuheenjohtaja Teemu Kokkonen

puh. 0453571511,  teemu.Kokkonen@metkaweb.fi